fbpx

Bindevevsterapi med ortopedisk massasje

Denne behandlingen, som også kalles ortopedisk massasje, benytter vi først et testsystem utviklet av dr. James Cyriax (omtale på AAOM) og videreutviklet av dr. Ben Benjamin med flere. Resultatet av testene brukes som basis i behandlingen.

Behandling

Hvis du er plaget av smerter i skulder, nakke, rygg, korsrygg, hofter, ankler/knær, underarm, osv, kan vi svært ofte behandle.

Smerter skyldes ofte klebelig arrvev som har oppstått som følge av feil arbeidsstilling over tid, overbelastning av muskulaturen i en dårlig arbeids- eller sittestilling (yrkessjåfører, kontor, frisøryrke), andre aktiviteter som benkpress/vektløfting, kampsport eller annen type overbelastning.

Vi tester muskler, leddbånd og andre strukturer for å forsøke å lokalisere og isolere steder hvor smerten kommer fra. Ut fra resultatet av testene avtales et behandlingsopplegg.

 

Det ortopediske behandlingsopplegget består vanligvis av:

  1. Fasciebehandling
  2. Tverrfriksjoner
  3. Klassisk massasje
  4. Stretching/tøying (Active Isolated Streching)

    5. Øvelser til hjemmebruk/hjemmeprogram.

På andre eller tredje behandling vil du få et hjemmeprogram med streching og egentrening. Egentrening er viktig for å hjelpe deg til raskere å bli bedre og korte ned behandlingstiden og består av spesifike øvelser relatert til behandlingen. 

Sårhet etter behandling

Det er normalt å være sår eller kjenne ømmhet etter en behandlling. Normalt vi dette gå raskt over og ikke vare mer enn 2-3 dager i starten. Etter noen behandlinger vil dette normalt gå helt vekk. 

 

Timeavtale for vurdering og behandling

Avhengig av antall skader og alvorlighetsgrad av skader eller smerteproblemer vil vi foreslå en passende tidsramme for behandlingen.

For de fleste anbefales det å komme en til tre ganger i uken for de første fire til seks uker, og deretter en gang hver annen uke. En nedtrapping av behandling skjer sakte etter hvert som smerten avtar og skaden sannsynligvis leger. For vedlikehold eller forebygging for å holde deg smertefri eller skadefri, er en behandling hver 6-8 uke anbefalt.

Vennligst unngå parfyme eller sterke deodoranter når du kommer til time. Mange mennesker er allergiske eller føler ubehag når de blir eksponert for slike lukter.