fbpx

Afrikansk peanøttstuing

Inngredienser

1 gulløk, i terninger (1x1 cm)

4-8 fedd hvitløk eller to kinesiske hvitløk

1 paprika i terninger (1x1 cm)

1 jalapenos i skiver

1 stor potet i teringer (1x1x1 cm)

2 bokser tomater (bokser à 400 g)

100 g peanøttsmør usaltet, 100% peanøtter

1 liter grønnsaksbuljong

1-2 ts chilipulver

1 ts cayennepepper

1 boks kikerter eller (ca 1 dl tørre utvannet)

1 pakke friske spinatblader (ca 200 gram) eller 1/2 pakke frossen spinat (ca 250 gram med vann)

Frisk hakket koriander til pynt

Ristede peanøtter til servering

Tar ca. 20 minutter å forbedrede, bør koke ca. 25-40 minutter tilsammen avhengig av når grønnisene er møre.

Fremgangsmåte

  1. Stek løk og hvitløk møre, ca. 5 minutter i en dyp kjele eller dyp tekepanne.
  2. Kok opp buljong i en egen kjele, sett til side.
  3. Ha paprika, jalpapenos, poteter og tomater i løken. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter.
  4. Ta 2-3 dl av buljongen og rør ut peanøtt smør.
  5. Ha resten av buljongen og peanøttbuljongen i grønnsakene sammen med chilien og cayennen.
  6. Ta på et lokk og reduser varmen noe og la koke ca. 20 minutter, eller til potetene er møre.

Server med frisk koriander og eventuell grovt brød eller baguetter. Hvis du har noe ris fra dagen før er det også ideelt å ha i.

Vel bekomme!