fbpx

Saftig og godt helkornbrød med flere ulike korn og frø

Trinn 1
5 dl kokende vann
180 g havrekli
70 g helkorn hvete
70 g solsikkefrø
70 g sesamfrø
70 g linfrø
70 g gresskarfrø
70 g hel bygg
70 g quinoa
70 g byggflak
70 g rugflak
70 g hvetflak (spelt)
Bland sammen ingrediensene i en bolle og hell over 5 dl kokende vann, rør litt. La stå til det er romtemperert.

Trinn 2
Ingrediensene blandes i kornene fra trinn 1.
1,1 til 1,4 liter vann (avhenig av melkvaliteten) NB! Vannet skal være ca. 23 grader.
1100 g hvetemel siktet
150 g sammalt hvete grov
150 g sammalt rug fin
1 ts salt
25 g gjær

Trinn 3
Kjør deigen i kjøkkenmaskin på sakte fart i ca. 4 min. Deretter økes farten og deigen kjøres i 5 min. til. Deigen skal være løs, slik at den kan helles i tre to liters former.

Deigen heves til formkanten og stekes ved 200° i ca. 1 t 10 min. midt i ovnen. Er brødene litt lite stekt etter det, kan de etterstekes uten form i ca. 10-15 min.

Kjøles på rist. Kan fryses.

NB! Alle melsortene og frøene bør være økologisk dyrket.