Back to Top

Active Isolated Stretching

Uansett hva de underliggende helsemessige forhold er, vil de fleste oppleve en betydelig forbedring ved bruk av en metode som kalles AIS (Active Isolated Stretching). I tillegg til hurtig å bygge styrke og fleksibilitet, kan det hjelpe å lege et bredt spekter av smerte og skadeproblemer. AIS har vist seg effektive i å hjelpe eldre mennesker til å gjenvinne sin koordinering, motoriske ferdigheter med hele spekteret av bevegelser og f.eks hjelper idrettsutøvere å oppnå maksimal ytelse m.m.

Slik fungerer det

Tradisjonelt har treningsspesialister anbefales å holde en strekning i opptil 60 sekunder. Nyerer forskning har imidlertid vist at en slik langvarig stretching er mot sin hensikt og faktisk kan skade muskler, sener og nerver. AIS tøyninger maksimere fleksibilitet uten å skade vev, ved å holde for maksimalt to sekunder og gjenta fem til ti ganger. Terapauten gir akkurat nok hjelp til å presse litt mer enn hva du kan gjøre på egen hånd, uten å forårsake belastning. Resultatene er dramatiske: i løpet av minutter, kan omfanget av bevegelse i et ledd øke opp til 60 grader.

Når du lære øvelsene, kan du gjøre mange av dem på egen hånd, ved hjelp av et tau og noen vekter.

Fordeler med AIS

  • Sunnere muskler, fascia, sener, leddbånd og ledd.
  • Økt fleksibilitet, styrke og omfanget av bevegelse.
  • Nedbryting av arrvev forårsaket av skader eller betennelser.
  • Redusert risiko for muskelkramper, skader og avrivninger.
  • Forbedret sirkulasjon av blod og næringsstoffer som fremmer vevsvekst og reparasjon av vev.
  • Forbedret sirkulasjon og drenering av lymfe, som bidrar til å redusere avfall.

Hvorfor prøve AIS?

AIS øker hastigheten på helbredelsen av muskler, sener, leddbånd, fascia, og ledd. Å kombinere denne teknikken med andre former for behandling kan akselerere helingsprosessen med opptil 50%. Ved å øke fleksibilitet, styrke og elastisitet, kan det i stor grad redusere ens sårbarhet for fremtidige skader, og gjenvinne tapte funksjoner. Når vi blir eldre, vil mange av oss godtar begrensninger i kroppens funksjon (f. eks. redusert bevegelighet, nedsatt styrke og fleksibilitet, svekket koordinasjon eller motoriske ferdigheter, osv.) som et uunngåelig resultat av aldringsprosessen eller degenerative sykdommer. Gjennom AIS, kan mange av disse symtomene avta og med hell forebygges eller reverseres, og du kan føle deg yngre og sunnere. Å gjenopprette optimal funskjon i områder av kroppen som har blitt skadet, oversett eller overspent har dyptgripende virkninger på en persons trivsel og livskvalitet.